Christiana van Lammeren (1990) studeerde in 2013 af aan Academie Minerva in Groningen en woont en werkt in Haarlem.

Met oog voor kleine dagelijkse gebeurtenissen in haar omgeving construeert ze met haar aquarellen ontvankelijke tere beelden. Beelden om te verzachten en om de ogenschijnlijke kleinigheid van een herinnering of momentopname heel even tot je te laten spreken. De werken tonen een tijdelijke verstilling, een korte glimp van wat ervoor is geweest en een vertrouwde aanname van wat er nog gaat komen. De aquarellen komen geruststellend over als een schets naar een intieme herinnering.

Het is dit vergankelijke en invoelbare karakter dat in al haar werk een belangrijke rol speelt. In haar schilderijen legt ze daarvoor de nadruk op vele nuances en kleurschakeringen die bij bloemen en planten aanwezig zijn. De tactiliteit en stofuitdrukking van een blad of de huid van een hand wordt met veel aandacht tot uitdrukking gebracht.

Door middel van vele transparante verflagen geeft ze een verfijnde weergave van planten en beoogt ze zo het breekbare karakter van deze beeldelementen weer te geven.

Het werk van Christiana van Lammeren kan ontstaan vanuit een gedicht of een ontmoeting. De bloemen en planten in haar opstellingen dienen als metafoor voor het aangaan van een verbinding met het kleine, onze omgeving of iets wat in eerste instantie over het hoofd wordt gezien.